Haber

MSB: Irak ve Suriye’de 32 PKK hedefi imha edildi

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş.’nin (TUSAŞ) Ankara’daki Kahramankazan tesislerine düzenlenen silahlı saldırı sonrasında Türk Silahlı Kuvvetleri Irak’ın ve Suriye’nin kuzeyindeki hedeflere hava harekatı düzenledi.

Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada “Irak’ın ve Suriye’nin kuzeyinde terörist hedeflere hava harekatı icra edilmiş, 32 hedef başarılı şekilde imha edilmiştir. Hava harekatlarımız kararlı şekilde devam etmektedir” denildi.

Açıklamada ayrıca “PKK/KCK ve diğer terörist unsurları etkisiz hale getirerek halkımıza ve güvenlik güçlerimize yönelik terör saldırılarını bertaraf etmek ve hudut güvenliğimizi sağlamak maksadıyla; Birleşmiş Milletler Anlaşması’nın 51’inci maddesinden doğan meşru müdafaa haklarımız doğrultusunda, Irak’ın ve Suriye’nin kuzeyinde bulunan terörist hedeflerine 23 Ekim 2024’de hava harekâtı icra edilmiş, teröristlere ait toplam 32 hedef başarılı şekilde imha edilmiştir. Hava harekatlarımız kararlı şekilde devam etmektedir” ifadelerine yer verildi.

İcra edilen harekatlarda azami oranda yerli ve milli mühimmat kullanıldığı belirtilirken, “Asil milletimizin bağrından çıkan Türk Silahlı Kuvvetleri, geçmişte olduğu gibi bugün de ülkemizin ve milletimizin beka ve güvenliği için terörle mücadeleye tek bir terörist kalmayıncaya kadar azim ve kararlılıkla devam edecektir. Bu harekatlar sırasında, masum sivillerin, dost unsurların, tarihi ve kültürel varlıklar ile çevrenin zarar görmemesi için her türlü tedbir alınmıştır” denildi.


TUSAŞ’ın Kahramankazan’daki tesisiFotoğraf: Adem Altan/AFP

DEM Parti: Hava harekatları şiddeti derinleştirir

DEM Parti, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Irak ve Suriye’nin kuzeyine düzenlediği hava harekatıyla ilgili “Ankara Kahramankazan’da bulunan TUSAŞ tesislerine yönelik saldırının ardından başlatılan hava harekatları bölgede yalnızca şiddet olaylarının derinleşmesine neden olur…Tüm tarafları diyalog ve barışçıl çözüm yollarını benimsemeye çağırıyoruz” açıklamasını yaptı.

“Kuzey ve Doğu Suriye’nin birçok merkezine ve özellikle Kobani’ye yönelik bombardımanlar, sivil halkın yaşamını tehlikeye atmaktadır. Savaşın yıkıcı etkileri, bölgedeki tüm taraflar için büyük bir felakete yol açabilir. Sivillerin hedef alındığı askeri operasyonlar, uluslararası hukuk kurallarını da çiğnemektedir” ifadelerinin yer aldığı açıklamada “Savaş ve çatışmanın sürdürülmesi, yalnızca daha fazla acıya ve kayba neden olacaktır” denildi.

DW, ANKA/EC

DW Türkçe’ye engelsiz nasıl erişebilirim?

gaziemirhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu