Haber

Eminem’den Kamala Harris’e destek: Obama, sahnede şarkı söyledi

ABD’li rapçi Eminem, Demokrat Parti’nin başkan adayı Kamala Harris’e destek verdiğini açıkladı. Eminem ile ABD’nin eski başkanı Barack Obama, Kamala Harris’e destek için Detroit kentinde düzenlenen seçim mitingine katıldı.

En az 12 bin kişinin yer aldığı etkinlikte Barack Obama’yı takdim etmeden önce ‘Not Afraid’ şarkısı eşliğinde memleketi Detroit’te sahneye çıkan Eminem, şu ifadeleri kullandı:

“Çoğunuzun bildiği gibi Detroit şehri ve Michigan eyaleti benim için çok şey ifade ediyor. Ve seçimlere giderken, spot ışıkları her zamankinden daha fazla üzerimizde. Sesinizi kullanmanın önemli olduğunu düşünüyorum, bu yüzden herkesi dışarı çıkmaya ve oy vermeye teşvik ediyorum, lütfen.”

Eminem sözlerini, “Başkan Yardımcısı Harris, bu ülkenin bu özgürlüklerin ve diğer pek çok özgürlüğün korunacağı ve destekleneceği bir geleceği destekliyor” ifadeleriyle sonlandırdı.

Eminem’in ‘Lose Yourself’ şarkısıyla kürsüye gelen Obama ise daha önce binlerce miting yaptığını fakat ilk kez heyecanlandığını söyledi. Eski başkan Obama, ‘Lose Yourself’ şarkısının sözlerini tekrarlayarak konuşmasına başladı.

TRUMP’TAN TEPKİ: ‘OBAMA GERÇEK BİR PİSLİK’

Cumhuriyetçi Parti’nin 5 Kasım’daki seçimlerde başkan adayı Donald Trump ise, Demokrat rakibi Kamala Harris’e destek mitingi düzenleyen Obama’ya hakaret etti. Trump, Obama’ya karşı “Bence o (Obama) gerçek bir pislik çünkü son birkaç gündür onu kampanya yaparken izledim” ifadesini kullandı.

Obama’nın Harris’e desteği ve seçim kampanyalarını takip ettiğini belirten Trump, “Son birkaç gündür kampanyasını izledim, ne kadar bölücü biri olduğunu gördüm. Bu ülkeyi böldü, kendisi ve küçük grubu umurunda bile değil. Korkunçtu” diye konuştu. Trump, ayrıca, Obama’nın Harris için kampanya yürütmeye başladığını çünkü Harris’in “kampanya yürütmekten aciz olduğunu” iddia etti.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu